Bioimpedansspektometri

Awesome-Yarn-Stash-StorageOrdet bør klart indgå i en vrøvleordstest til førskolebørn med store udtalevanskeligheder. Eller i en højtlæsningstest på tid for voksne med læsevanskeligheder. Eller i en test af oral dysdiadokokinese. Eller bare en spiritustest.

Ud over alle dexaskanningerne, som jeg har været igennem, er jeg også blevet målt vha. bioimpedansspektometri (aka BIS) i forbindelse med Kiras lymfødemprojekt. Jeg har haft klistrede elektroder på i massevis – skønt med en undersøgelsesform, der ikke involverer nåle og huller i huden – der har målt, hvor let elektrisk strøm transporteres gennem min højre og venstre kropshalvdel efter træning. BIS kan også måle, hvilke typer af kropsvæv strømmen går igennem.

BIS

Efter et hav af disse målinger plus alle dexaskanningerne har Kira regnet på mine resultater. Hendes forsøgsopstilling er ret smart, fordi det for alle hendes forsøgspersoner gælder, at den ikke-opererede arm fungerer som kontrol for den opererede arm – armene har jo af gode grunde været udsat for samme belastning og samme træning. Så ved at måle på dem begge, kan hun se, om der er væskeophobninger i den opererede arm efter træningen.

Og mine resultater?

Lige nu er der ingen som helst antydning af lymfødem i højre arm – som er den arm, hvorfra jeg fik fjernet 13 lymfekirtler i axillen, da jeg blev opereret – og det gør ingen forskel, om jeg træner med tunge eller lette vægtbelastninger. Så det står mig frit for at vælge belastningsgrad.


Nåja. Jeg fik også spurgt til mine dexaskanninger, for jeg synes ærligt talt, mine underarmsknogler ser noget polioramte ud.

Radiografen fik hurtigt manet alle polioformodninger i jorden: når man ser billeder af skeletter (og deres arme), har de som regel håndfladen vendt opad. På dexaskanningerne har jeg ligget med håndfladen nedad, så knoglerne er drejet. Deraf det noget bøjede udseende …

Jeg gættede nu også på, at jeg selv ville ha lagt mærke til det, hvis jeg havde været ramt af polio i armene.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s