CAMMA 8

Birte har inviteret til CAMMA-sommergilde i Kvinderup. Laver frugtsalat og blir sammen med cyklen transporteret ud på landet af min søde husbond.

Om formiddagen har jeg hentet min første kompressionsarmstrømpe og -handske i pakkeposten, så dem – og mit easy-slide – tar jeg med, så jeg ka få gode råd om brug, vask, etc. af de to Marianner, der begge har både ærme(r) og handske(r).

Easy-sliden tar man på først, for så er det nemmere at få ærmet til at sidde rigtigt. Handskerne indskrænker især fingrenes bevægelighed, så det tar nok noget tid at blive vant til dem!

Og hvad gør så al den kompression godt for? Det er forklaret ret godt på Specialbandagers hjemmeside:

Kompression opnås ved en speciel form for bandagering af den ramte kropsdel. Formålet med bandageringen er at yde tryk udefra, så væsken (lymfødemet) hjælpes tilbage til venerne og lymfekarrene.

Kompressionsstrømper er en en vedvarende behandling. Strømpen støtter venerne ved at udøve et medicinsk korrekt tryk på armen, dvs. venerne. Strømpens tryk reducerer den blodmængde, som strømmer tilbage i armen og er dermed også med til at regulere det venøse tilbageløb. Dette sker, fordi trykket mindsker venediameteren og derved også muliggør, at veneklapperne kan lukke igen. Den reducerede venediameter medfører samtidig at blodet strømmer hurtigere igennem, så der ikke dannes blodpropper.

Nå. Heldigvis er der jo andet at tale om end lymfødem og kompressionsarmstrømper 🙂

Som sædvanligt er der både alvor og skæg på programmet, når CAMMA’erne mødes. Antiøstrogener, metastaser, spredning og bekymring om alskens kropslige symptomer fylder meget i snakken i dag. Ferieplaner og afholdte ferier ligeså. Livsbekræftende samvær i allerhøjeste potens!

UdklipHjemturen er en god cykeltur i skumringen. Lidt over 14 km på lidt under 1 time inklusive en tag-noget-af-tøjet-af-pause undervejs. Næsten ingen medtrafikanter, masser af klokkefrøer, nattergale, heste, kvæg, en enkelt ræv og en orangerød kæmpemåne. Dejlig tur!

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s