Blærebetændelse

unnamed

I 1½ døgn har jeg tisset glasskår, i meget små sjatter, ofte og af og til med spor af blod på toiletpapiret. Også i går på Frilandsmuseet. Ringer derfor til mit lægehus og får en tid til et tjek for blærebetændelse. Sidste gang, jeg havde fornøjelsen af en sådan, var sådan cirka i 1991.

Får en tid kl. 1045 hos den vagthavende sygeplejerske. Cykler derop og skal så forsøge at lave en ‘midtstråleurinprøve’: åbne pose med plastikbæger til at tisse i, skrue låget af, vaske mig med vådserviet, tisse lidt, opsamle ½ bæger urin (puha – det kniber det med, jeg klarer ikke engang 1 cm), vaske hænder, tørre hænder, skrue låg på igen, skrive navn + cpr.nr. på etiket og klistre den på bægeret, aflevere prøven hos sygeplejersken, sidde i venteværelset og vente på min tur.

Der ER blod i urinen, siger sygeplejersken, så jeg skal på en pencillinkur straks. Hun sender min urinprøve til laboratoriet, og så kan jeg ringe på tirsdag og høre, om der skal andet og mere til end pencillin. Min recept blir lagt på apotekernes receptserver, og jeg cykler sporenstrengs ned til det nærmeste apotek.

For en uge siden var jeg til lægetjek på hospitalet og blev rådet til at spise kalktabletter, eftersom mine negle på både hænder og fødder har det med at flække og revne (hyppig kemobehandlingsbivirkning). Så dem ka jeg jo passende købe i samme omgang. Hmnej. Ingen recept på serveren. Får købt solcremesstift, myggestiksantikløcreme og kalktabletter. Derpå cykler jeg op til min tandlæge (der sidst så mig i november – og derfor udbryder: “og nu med hår!”), hvor jeg får en aftale i starten af august. Taber mine solbriller, der går i stykker. Dernæst cykling hen til cykelhandleren i Markedsstræde, der har en god trykluftspumpe – min cykel trænger gevaldigt – pumper cykel, kører ned på biblioteket, hvor jeg henter en bog om legemanuskripter, jeg har reserveret på bibliotek.dk, og som nu ligger klar til mig.

Dén og så Jesper Juuls bog om ‘førerulve’ skal jeg forlyste mig med i min ferie.

Efter biblioteksbesøget tænker jeg, at nu MÅ recepten da være nået frem. Tilbage til apoteket igen, finder en piller-til-en-hel-uge-dispenser og stiller mig i kø. Næh. Stadig ingen recept. Ringer til lægehuset. Ups. Recepten er ikke blevet lagt op endnu.

Mens jeg venter på apoteket, kommer der en far ind med to ‘pool-noodles’ under armen. Jeg kan se, han har købt dem i Tiger – så mens jeg venter igenigen på min recept, går jeg i Tiger for at købe nye solbriller og en grøn og en blå pool-noodle til Jon og mig selv. Mens jeg står i køen og venter på at komme til at betale, slår det mig, at det blir noget af en udfordring at få noodlerne med hjem på cyklen.

Retur til apoteket, og NU er recepten endelig kommet på serveren, så jeg kan komme hjem med min pencillin – og alle de andre indkøb. Binder knuder på noodlerne, så de ikke fylder så meget i landskabet, og så går turen hjem. 2½ time har det hele taget – 7.21 km har jeg fået cyklet/spadseret.

Hjemme får jeg lagt en hoben piller klar i dispenseren (pencillin, kalk, antiøstrogen) til vores ferie i næste uge. Føler mig som en plejehjemsbeboer 🙂

Reklamer

One thought on “Blærebetændelse

  1. Hej Ulla, belært af erfaring skal alle recepter godkendes af lægen inden den dukker op på serveren. Det gør lægen så efter frokosten, så vent altid til efter kl 13.

    Liked by 1 person

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s