Planken

Jeg har givet mig selv en ny udfordring: at indgå i et fællesskab, hvor jeg er suverænt den deltager med de dårligste evner. I torsdags var jeg til første fællestræning med mit nye dragebådshold. Hold da maule! De andre er bomstærke og smidige og i god kondition. Og heldigvis søde.

Træningen foregik i Krop & kræfts lokaler i Ryesgade, og det var helt hyggeligt at komme tilbage dertil.

Udklip (1)

I hele mit liv har jeg lavet gymnastik, yoga o.lign. i bare fødder (jeg sveder noget så ulideligt med sko på), men træningen sidste år i Krop & kræft lærte mig, at det gør hamrende ondt at blive ramt af en hockeystav over tæerne, så nu har jeg overgivet mig og købt et par sorte træningssko.

Jeg ejer ellers intet sort tøj – bortset fra min koruniform og undertøj – så jeg har slået 2 fluer med ét smæk: skoene kan nemlig snildt bruges til både indendørs træning og som korsko. Smart fundet på, synes jeg selv …

Skoene vejer næsten ingenting; har højt skaft, så jeg slipper for at vrikke alt for meget om; er rimeligt fodformede, så jeg ikke får ondt i tæerne; og så er de faktisk OK pæne.

På dragebådsholdet (klik på logoet, hvis du vil vide mere!) er der 22 deltagende brystcanceroverlevende kvinder, adskillige fysioterapeuter og andre supportere. Til træningen i torsdags var vi 10 deltagere og 2 fysser.

De andre begyndte på træningen i sommers, så de er vildt dygtige alle sammen. Der er fileme noget at leve op til 🙂

Vi startede med ½ time på kondicyklerne – det kommer jeg nok aldrig til at synes om – og så havde vi 2 omgange rundt i 6 ‘stationer’ med armøvelser, balanceøvelser, rotræning og så planken. Det er vild luksus næsten at ha sin egen personlige træner: “Hvis du gør sådan her med armene, får du mere vægt på …”, “Læg dig længere ud, så skal du bruge flere kræfter på at holde balancen.”

Når man skal lave planken i bare tæer, er det ret svært at holde balancen, for det gør nas i tæerne, synes jeg. Med sko på var det klart mindre svært. (Ikke nemmere, for planken er ikke nogen nem øvelse.) Jeg kom op på at kunne holde mig strakt i 15 sekunder – godt nok ikke så højt oppe på armene, som pigen nedenfor. Det er jeg da lidt stolt af.

https://i0.wp.com/www.somastruct.com/wp-content/uploads/2013/11/plankchallengeimg-638x424.jpg

Mit nye hår er supervarmt og endnu ikke nær langt nok til at komme op i en hestehale, så jeg har købt mig et par ikke-særligt-pæne hårelastikker à la dem, som fodboldlandsholdets piger bruger. Køn blir man ikke af at ha dem på, men de holder pandehåret væk fra panden og nakkehåret væk fra nakken.

Glæder mig til at se, hvor stærk jeg kan nå at blive, inden vi skal til Firenze til juli! Holdet laver ‘tørtræning’ indtil maj, hvor båden skal i vandet igen. Det var noget svært at lave rotræning, fordi jeg jo ingen anelse har om, hvordan man ror i en dragebåd! Det kan KUN gå fremad.

Reklamer

2 thoughts on “Planken

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s